Terug naar AFTRAP

Supportersclub 'The Euro-Reds' Bilzen:
wie zijn wij?

Drie Standardfans steken hun koppen bij elkaar. Guy, Herman en Dédé vinden dat het tijd is voor een eigen supportersclub van Standard de Liège in Bilzen (en omgeving) om reizen met de bus naar uitwedstrijden te organiseren. En zo wordt in Café Big Louis op een zwoele woensdagavond (het kan ook een regenachtige zijn geweest, dat weten we niet meer) na de oefenwedstrijd tegen AC Milan een oprichtingsdrank georganiseerd. Op 2 augustus 1995 is The Euro-Reds Bilzen.

De drie konden toen niet weten dat dit initiatief zou uitgroeien tot één van de grootste supportersclubs van Vlaanderen. The Euro-Reds Bilzen heeft stamnummer 51 en op dit moment meer dan 400 leden.
The Euro-Reds Bilzen organiseert bij uitwedstrijden in binnen- en buitenland gezamenlijke busreizen. Voor Europese wedstrijden, die niet per bus te bereiken zijn, wordt desnoods een vliegtuig ingezet. Ondertussen worden Dédé en Herman (Guy overleed in mei 2019) bijgestaan door ongeveer een 10-tal vrijwilligers en financieel ondersteund door enkele sponsors.
Je kunt bij Dédé terecht voor abonnementen, tickets voor uitwedstrijden, bekerwedstrijden en natuurlijk de Europese matchen.

Sinds een paar jaar hebben wij ook een zustervereniging in Roeselare. The Euro-Reds West-Vlaanderen (Overname De Westkant) onderhoudt innige banden met onze vereniging. Dat resulteert nu al enkele jaren in de jaarlijkse ‘kip-met-friet-happening’. Als je wilt weten hoe het daar aan toe gaat, raadpleeg maar eens ons fotoboek. Sinds kort hebben ze een eigen pagina op onze website. Voor meer informatie over The Euro-Reds West-Vlaanderen volg de link hieronder.

Het is bijna onmogelijk om alle verhalen van de afgelopen jaren hier neer te schrijven, maar sinds kort brengen we regelmatig een nieuwsbrief (The Euro-Reds Star) uit. Daarin geven we af en toe aandacht aan straffe verhalen. Je kunt je via deze site voor de 'The Euro-Reds Star' inschrijven. En soms wordt er op de terugweg van een uitwedstrijd een sappig verhaal uit de oude doos gehaald. Onze Witte is een crack in het vertellen van een belevenis in een schier oneindig ver Oost-Europees land.

Het bestuur van The Euro-Reds Bilzen constateert jammer genoeg dat de belangstelling voor uitwedstrijden per bus steeds minder wordt. Er is een vaste kern van 40-45 leden die meegaat (plus de 10-15 vaste klanten uit West-Vlaanderen) en ongeveer 20 personen, die de verplaatsing per auto doen. Natuurlijk, het vertrek van 11 bussen richting Brussel voor het bijwonen van de Finale van de Beker van België in 2007 is één van de hoogtepunten van de laatste jaren, maar toch. Bij een ‘gewone’ uitwedstrijd in de competitie mag de bus best voller zitten ...

   LIDMAATSCHAP Naar LIDMAATSCHAP
   LEDENNIEUWS Naar LEDENNIEUWS
   THUISWEDSTRIJDEN Naar THUISWEDSTRIJDEN
   WEST-VLAANDEREN Naar WEST-VLAANDEREN

Mobiel | Desktop
(c) 2011-2019 The Euro-Reds Bilzen